Μια «οικογενειακή φωτογράφιση» στο Μουσείο Μπενάκη

Πληροφορίες: Μουσείο Μπενάκη

Κεντρικό Κτήριο, Κουμπάρη 1

210 3671000

Διάρκεια από 24 Μαρτίου μέχρι 24 Μαΐου 2015.


Στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου Μπενάκη, φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας των μελών του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Φωτογραφικός Κύκλος», με θέμα την «Οικογένεια», σε επιμέλεια του γνωστού φωτογράφου Πλάτωνα Ριβέλλη.


Η προσέγγιση του θέματος της οικογένειας είναι αρκετά αφηρημένη και γενική. Δεν πρόκειται για έκθεση οικογενειακών σχέσεων, ούτε για μια ειλικρινή και πιστή καταγραφή συγγενικών προσώπων. Στις φωτογραφίες μπορεί να εικονίζονται οποιαδήποτε πρόσωπα, κατοικίες ή αντικείμενα, αρκεί να παραπέμπουν σε αυτό που αποτελεί την αίσθηση μιας οικογένειας.

Η συγκεκριμένη έκθεση επιχειρεί να υπογραμμίσει μια στροφή πολλών σύγχρονων φωτογράφων στον αποκλειστικά προσωπικό τους περίγυρο. Σε έναν χώρο που για πολλά χρόνια είχε αφεθεί και περιορισθεί στη λεγόμενη αναμνηστική και ερασιτεχνική φωτογραφία.

Οι 300 περίπου φωτογραφίες της έκθεσης στηρίζονται σε αποτύπωση, μεταφορά και μεταμόρφωση οικείων χώρων του φωτογράφου, αλλά παράλληλα, σκοπεύουν και ελπίζουν να κινητοποιήσουν τους θεατές, οδηγώντας τους συγκινησιακά στους δικούς τους οικείους χώρους και τις προσωπικές τους αναμνήσεις.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου