ΜΙΚΡΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΑΛΛΑ... ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ!

Για πολλούς το μικρό μπαλκόνι θεωρείτε ένας άχρηστος χώρος που δεν μπορούν να τον οργανώσουν σωστά και στο τέλος καταλήγει αποθήκη… για εμάς είναι ακόμη ένας καμβάς που με απλές όμορφες πινελιές μπορούμε να τον μετατρέψουμε σε έναν όμορφο τρισδιάστατο καλοκαιρινό πίνακα ζωγραφικής.

Το μπαλκόνι είναι ένας χώρος που χρησιμοποιείτε κυρίως κατά τους θερινούς μήνες. Έτσι, πρέπει να επικρατεί και η κατάλληλη ατμόσφαιρα με ζωντανά καλοκαιρινά χρώματα και πανέμορφα λουλούδια.

Μη ξεχνάτε πως τα λουλούδια έχουν ψυχή και μεταφέρουν τη ζωντάνια τους στο χώρο.

Και φυσικά αν δεν υπάρχει χώρος να τοποθετηθούν στο πάτωμα απλώς βάλτε λίγο τη φαντασία σας να δουλέψει και κρεμάστε τα στο τοίχο σαν απλίκες…


Ή ακόμα πιο δημιουργικά και ελεύθερα κρεμάστε τα από ψηλά…


Στις παραπάνω εικόνες επικρατεί η απλότητα και χαρακτηρίζεται από λιτά και άκρως ανοιξιάτικα στοιχεία. Το κύριο συναίσθημα που επικρατεί είναι η αρμονία καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί το light blue και το light green ως οι πρωταγωνιστές των χρωμάτων.

Όμως δεν πρέπει να παραλείπουμε και την κατηγορία των ανθρώπων που προτιμούν τη λιτότητα ακόμη και στα φυτά, γιατί μπορεί ο ελεύθερος χρόνος τους να μην επαρκεί να τα φροντίζουν. Ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις το καλοκαίρι δε πρέπει να λείπει από τα μπαλκόνια τους.


Όπως παρατηρείτε στην παραπάνω εικόνα έχει γίνει ο συνδυασμός της γης και της θάλασσας… του πράσινου και του μπλε στο ίδιο τοπίο… ένα λιβάδι κοντά στη θάλασσα σε παραπέμπει τελείως σε καλοκαιρινή ατμόσφαιρα. Λεπτομέρειες όπως τα κοχύλια και τα φαναράκια βοηθούν στην ολοκλήρωση του σκηνικού. Και φυσικά μια αλόη δεν μπορεί να λείπει καθώς είναι θεραπευτική και ανθεκτική και για τους πιο «τεμπέληδες» ιδιοκτήτες φυτών.

Άλλοι δε, λατρεύουν τη πολυχρωμία και τα ανθισμένα λιβάδια και τους αρέσει να τους συνεπαίρνει το ταξίδι των χρωμάτων…
Και για άλλους η χαλάρωση χαρακτηρίζεται από ρομαντισμό και παστέλ χρώματα…


Στην παραπάνω εικόνα στο ροζ θα μπορούσε να προστεθεί και λίγο τιρκουάζ σε διάφορα διακοσμητικά, όπως και το κίτρινο… από ένα μικρό σουπλά έως ένα μικρό διακριτικό φυτό.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις όμως υπάρχουν σπίτια που τα μπαλκόνια τους είναι τόσο μικρά που δε χωράει ούτε το πιο μικρό τραπεζάκι… παρόλα αυτά δε παύει η μπαλκονόπορτα να είναι ανοιχτή συνέχεια κατά τη θερινή περίοδο… οπότε με κάποιο τρόπο πρέπει να φυσήξει και σε αυτό το σπίτι καλοκαιρινό αεράκι…


Όπως φαίνεται στην εικόνα έχει τοποθετηθεί πλαστικός χλοοτάπητας γιατί… η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και ζωντανεύει όλο το σκηνικό…

Και τέλος για εμάς… γιατί εσείς μπορεί να είστε μια ακόμη περίπτωση που εμείς δεν την έχουμε σκεφτεί… Υπάρχουν και οι περιπτώσεις των μικρών μπαλκονιών - αίθριων που φωνάζουν «μοναξιά!» με συντροφιά τον παράδεισο και ένα βιβλίο…Θα μπορούσαμε να δείξουμε και άλλα υπέροχα μικρά μπαλκόνια μιας και οι συνδυασμοί των χρωμάτων δεν τελειώνουν ποτέ.

Πάντως… σε μικρούς καμβάδες τολμώ να πω… ΤΟΛΜΗΣΤΕ!!!
Share on Google Plus

About Dream.Design.Deco

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου